SOCIAL RETURN ON INVESTMENT

Zoekt u naar een manier om uw socialreturnverplichting in te vullen? Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen? Of bent u gewoon op zoek naar geschikt personeel? Wij denken met u mee, gaan op zoek naar een geschikte invulling en proberen altijd een win-win-situatie te creëren.

Wat is SROI?
Social Return On Investment (SROI) is een methodiek voor het meten van de (extra) sociale en maatschappelijke waarde voortvloeiend uit een investering. Bedrijven kunnen zelf SROI-eisen stellen, bijvoorbeeld als maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat. Ook kunnen organisaties, bijvoorbeeld bij het winnen van een aanbesteding, een SROI-verplichting opgelegd krijgen. Dit houdt in dat een bepaald percentage van de loon-/of opdrachtsom, geïnvesteerd moet worden in het bieden van werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (arbeidsparticipatie) of in sociaalmaatschappelijke activiteiten die de sociale cohesie bevorderen.

  ADVIESGESPREK INPLANNEN

  Voornaam

  Achternaam

  Telefoon

  Email

  Datum

  Opmerking

  Trainingscentrum Rijnmond

  Trainingscentrum Rijnmond BV biedt advies & ondersteuning aan bedrijven op het gebied van de invulling van hun SROI-verplichting, er worden trainingen georganiseerd en trainings- en vergaderruimtes verhuurd. Tevens spelen we een rol in de werving en selectie van potentiële werknemers (SR).